Teemme muutosta yhdessä.

Matkailu

Monipuolinen Pirkanmaa on sekä eräretkeilijän että kaupunkilomalaisen suosikkiseutua.

Maaseudun aktiviteetit ovat täällä sulassa sovussa perinteisten kaupunkitapahtumien ja jopa erämaahaasteiden kanssa. Monet nähtävyydet ja kulttuuritapahtumat, kumpuileva, vesistöjen täplittämä maalaismaisema sekä pirkanmaalaisten vieraanvaraisuus houkuttelevat alueelle runsaasti matkailijoita joka vuosi.

Tampere on luonnollisesti alueen kärkikohde. Sen yltäkylläinen tarjonta ylittää kovatkin odotukset, tulet sitten lasten kanssa lomareissulle, ystävättärien kanssa shoppailemaan ja virkistymään, poikaporukassa viihtymään tai kavereiden kanssa kulttuuria katsastamaan. Tai ihan vain nauttimaan elosta ja olosta.

Muu maakuntakaan ei jää Tampereesta jälkeen, tarjolla on jokaiselle jotakin. Mukavat maaseutulomat, järviristeilyt, tasokkaat tapahtumat ja upeat käyntikohteet saavat ajan kulumaan kuin siivillä. Katsottavaa ja koettavaa jää seuraavallekin kerralle.

 

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuiston alue on yksi eteläisen Suomen merkittävimmistä erämaista. Puisto perustettiin vuonna 1982 ja se sijaitsee kokonaan Ruoveden kunnan alueella. Helvetinjärven erikoisuutena ovat syvät rotkolaaksot, jyrkkärantaiset järvet, pienet metsälammet ja salomaiset metsät. Puiston jylhän maiseman luovat kallioperän murrokset, jotka kulkevat läpi alueen. Syvimpään murrokseen ovat syntyneet Kovero, Luomajärvi sekä Iso, Pikku ja Pitkä Helvetinjärvi.


Seitsemisen kansallispuisto

Seitseminen on eteläisen Suomenselän metsä-, suo- ja harjuluontoa edustava kansallispuisto Kurun ja Ikaalisten alueilla. Puisto on perustettu vuonna 1982 ja laajennettu vuonna 1989. Harjut halkovat puistoa pohjoisesta etelään ja niiden väliin jäävät laajat suo- ja metsäalueet. Alueen arvokkaimpia osia on Multiharju, jota on Metsähallituksen päätöksin suojeltu kirveenkoskemattomana säästömetsänä ja aarnialueena jo vuodesta 1910.

 

Tampereen ja Pirkanmaan matkailusivut

Lähde seikkailulle museoon

 

suomi